Emil Cedercreutzin museo ja veistospuisto

Emil Cedercreutz (1879-1949) oli tunnettu kuvanveistäjä ja siluettitaiteilija. Museossa on kolme laajaa perusnäyttelykokonaisuutta: Maahengen temppeli, taiteilijakoti Harjula sekä taidemuseo. Keväällä 2022 alueella avattiin veistospuisto - maksuton ulkoilmanäyttely, jossa pääset näkemään yli 20 Emil Cedercreutzin teosta. 

Klikkaa tästä museon sivuille katsoaksesi aukioloajat, hinnat ym. lisätietoja.

 

Harjavallan markkinat

Harjavallan perinteiset, jo 44. kerran järjestettävät markkinat, osuvat SM-pyöräsuunnistuskisaviikonlopulle. Markkinat ovat auki lauantaina klo 9-17 ja sunnuntaina klo 10-16. Markkinavieraita on vuosittain yli 20 000, joten et ole yksin. Kannattaa ehdottomasti käväistä ostoksilla ja markkinatunnelmaa haistelemassa!

Harjavallan markkinat

 

Frisbeegolf

Harjavallasta löytyy kolme 18-väyläistä frisbeegolfrataa. Vanhin on keskusta-alueelta löytyvä helppokulkuinen puistorata Harjavalta DiscGolfPark. Hiittenharjulta löytyy AAA1 luokiteltu vaativa kilparata Hiittenharju DiscGolfPark. Viimeisin on kumpuileva metsärata Savitsi DiscGolfPark.

Huomaathan, että et voi käyttää Hiittenharjun rataa ennen kisoja 24.-25.8.2024, jos aiot osallistua SM-sarjoihin (sijaitsee harjoituskieltoalueella)!

Klikkaa tästä Harjavalta DiscGolf ry:n sivuille lisätietoihin.

 

Paratiisin luontopolku

Tiesitkö, että paratiisi sijaitsee Harjavallassa? Vuonna 1983 perustettu luontopolku kiertää Harjavallan voimalaitokselta entisen Satalinnan keuhkoparantolan maisemiin. Riippuen lähtöpaikasta matkaksi tulee 1,7 km/3,0 km. Paratiisin luontopolun varrelta löytyy myös uimaranta.

Paratiisin luontopolku - Outdoor Satakunta
Paratiisilehdon luontopolku - Retkipaikka 
Paratiisin luontopolku - Retkipaikka

 

Liikunta- ja uimahalli

Harjavallan liikunta- ja uimahallilta löytyy altaiden lisäksi kuntosali, liikuntasali, juoksusuora ja kahvio. Kisaviikonloppuna kesätauko on enää muisto vain, joten halli on auki la-su klo 10-16.

Klikkaa tästä liikunta- ja uimahallin sivuille.

 

Honkalan liikuntakeskus & voimailusali

Honkalan liikuntakeskuksesta löytyy urheilukentän lisäksi maksuton voimailusali, joka on auki joka päivä. 

Honkalan salin aukioloajat

 

Uimarannat

Harjavallan suosituin ja keskeisin uimaranta on nimeltään Kultakoukku. Sillan kupeessa sijaitsevan rannan löydät navigoimalla osoitteeseen Siltatie 193. Kultakoukussa on pukukopit, WC:t ja pieni leikkipaikka lapsille. Kesäisin rannalla palvelee jäätelökioski.

Kilpailunjohtajan lempiuimaranta on osoitteessa Pohjoisrannantie 705 sijaitseva Pirkkalan uimaranta.
 
Paratiisin luontopolun varrelta löytyy Kolvaantörmän uimaranta, jonne laskeudutaan törmältä pitkähköjä rappusia pitkin. Osoite on Hietapolku. Padon vedensäätelystä johtuen uimarannan vesiraja vaihtelee suuresti.

Kreetalankadun päästä löytyy pieni ja rauhallinen Kreetalan uimaranta, joka sijaitsee mukavasti maisemapolun varrella.

Hopearannan uimaranta sijaitsee joen pohjoispuolella vierekkäin matonpesupaikan ja veneenlaskupaikan kanssa. Osoite on Venetie.

 

Leikkipuistot

Jos matkassa on mukana lapsia, saattavat leikkipuistot Valtavimpula ja/tai Kreetala olla kivoja käyntikohteita.

 

Kalastus

Kokemäenjoki on monipuolinen kalavesi. Harjavallan voimalaitoksen alapuolella sijaitsevat Nakkilan kosket tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet mm. lohen, meritaimenen ja kirjolohen perho- ja viehekalastukseen.

Kokemäenjoki - Kalastus/ELY-keskus
Kokemäenjoki/Suomen vapaa-ajankalastajat
Kokemäenjoki/Fishing in Finland

 

MOBO

Hiittenharjulta löytyy 15 rastin MOBO-mobiilisuunnistusrata. 

Huomaathan, että et voi käyttää Hiittenharjun MOBO rataa ennen kisoja 24.-25.8.2024, jos aiot osallistua SM-sarjoihin (sijaitsee harjoituskieltoalueella)!

Tästä Suomen Suunnisliiton MOBO-ohjeisiin.