Pekka Niemensivu pyöräsuunnistamassa

Tavallaan kaikki alkoi Niemensivun Pekasta. Pekka kävi ValSun kuntorasteilla Hiittenharjulla, ja heitti siinä samassa idean hakemisesta pyöräsuunnistuksen SM-kisojen järjestäjäksi. Kun projektiin lopulta lähdettiin, pyydettiin Pekkaa luonnollisesti mukaan. Hän päätyi ratavalvojan pestiin. Pekka asuu Pomarkussa ja edustaa Kankaanpään Suunnistajia. Pyöräsuunnistuksen pariin hän on päätynyt ”kauan sitten” ystävänsä ja entisen pyöräsuunnistuksen maajoukkuevalmentajan Jukka Niemen houkuttelemana.

Pekka ja Zippo

Kuvassa Pekka ja Zippo

Pekka on ansioitunut pyöräsuunnistuksessa, paitsi ahkerana osallistujana, myös viimeisimmän ratamestarikirjan pyöräsuunnistusosuuden kirjoittajana. Pekka on ystävällisesti pitänyt pyöräsuunnistuksen opastustilaisuuksia lajiin tutustuville Satakunnassa, jollaisessa kilpailunjohtajakin on saanut olla mukana.

Tulevalla kaudella Pekkaa odottaa kaksi kisaprojektia – pyöräsuunnistuksen SM-sprintti ja SM-pitkä Kankaanpäässä kesäkuun alussa sekä Hiittenharjun SM-keskimatka ja SM-viesti elokuun lopulla. Kankaanpäässä Pekka toimii SM-pitkän ratamestarina. Onneksi työelämä joustaa osa-aikaeläkkeen verran, kun harrastukset vaativat veronsa.